Fundacja powstała 27 lutego 2019 roku z inicjatywy Łukasza Buczyńskiego. Data ta nie była zależna od nas ale tak się złożyło, że jest to Światowy Dzień Organizacji Pozarządowych. Nie można było wymarzyć sobie lepszego dnia na rozpoczęcie działalności.

Na początku głównym celem była organizacja Konkursu „Da Vinci” i to właśnie chęć organizacji tego konkursu był głównym powodem do założenia fundacji. W kolejnych latach działalności rozszerzyliśmy naszą działalność o nowe pomysły i projekty chociaż na początku nie było tak łatwo. Poniżej krótko prezentujemy nasze obecne obszary działalności.

• Corocznie organizujemy konkursy dla dzieci i młodzieży: Konkurs „Da Vinci” z przedmiotów matematyczno-przyrodniczych i Konkurs Geograficzny „Odkryj Europę”.
  • Tworzymy filmy, które są dostępne na naszym kanale na YouTube aby pokazać piękno polskich gór oraz zachęcić do ich odwiedzenia.
  • Publikujemy w mediach społecznościowych zdjęcia oraz krótkie informacje na temat ciekawych miejsc z regionu Beskidu Niskiego.
  • Przyznajemy odznaki górskie: Odznaka „Zdobywca Polskich Gór”.

Zarząd Fundacji

Łukasz Buczyński